Turski izvori za ajdutsvoto i aramistvoto vo Makedonija: Sources turques pour le mouvement des haı̈douques en Macédoine, Volume 3

Front Cover
1973 - Macedonia
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
3
Section 2
4
Section 3
5

16 other sections not shown

Other editions - View all

Common terms and phrases

Абди ага ајани ајдути ајдутите акчиња Ахмед Барешани бидат бидејќи Битола Битолската каза Бујурулдија Букри валија вашите кази вилаетските Високата вкупно ВНо1а врска гордоста меѓу гроша ден дервените диван Добрушево еврак еден жители жителите Заде зголеми вредноста зголеми достоинството знаење Ибрахим издаде Исмаил Јанина Јусуф кадии кадиите кадија каза казата казите Кара Карамани Кенали Костур Крклино Кукуречани Лерин лист лица лице лото луѓе мартолозбашија мартолози мартолозите меѓу сличните Мехмед Мехмед-ага многу Могила мојата чесна мубашир Мустафа наоѓаат напиша наредува Негочани нив нивните Обедник Обршани оваа Оп оригиналот Осман Острово патниците Паша постапете Пресил Прибилци Прилеп разбојник раја рајата роиг руб 1 Уг руб Уг Румелискиот диван секбани секој селата село син Сипахи сите Сиџил сличните и еднаквите соопштува Список спо споменатиот според стигне тие Тиквеш Трикала Ќетхуда Умер уште ферман Халил хане хане Уг Хасан Хаџи Хибетулах Хусеин Цапари Црнобуки Челеби чесна наредба чифликот кај селото чифлиците кај селото Шеријатот

Bibliographic information